Het Iris Cruis'in

Waarom optreden op een cruiseschip zo leuk is…

Augustus 2013; ‘Iris… ik heb een hele bijzondere aanvraag… ’ ik vroeg me af wat dat in hemelsnaam kon zijn. ‘Je bent vanuit Amerika gevraagd of je wil optreden op een cruiseschip van Holland America Line’ meldde mijn boeker van het boekingskantoor.
Mijn eerste gedachte was ‘dat durf ik nooit’, maar na eventjes erover nagedacht te hebben & even gekeken welke landen ik zou bezoeken (in de winter, lekker zonnetje en o.a. een bezoek aan Israël) dacht ik toch; waarom ook niet? Dus daar ging ik, zonder wetende waar ik precies terecht zou komen, voor het eerst als ‘Guest entertainer’ in het vliegtuig richting de MS Rotterdam die vanuit de haven van Athene zou vertrekken.

Eenmaal aangekomen op het schip was ik nogal overdonderd hoe zo’n schip er uit ziet en wat er allemaal te vínden is! Een stad op het water!!! Winkels, een casino, prachtig theater, heerlijke zwembaden, wellness centrum en zelfs een sportzaal om alle kilo’s die je er aan eet door het overheerlijke eten op de boot er weer af te krijgen;)

Ik moet eerlijk toegeven, ik vond het heel spannend allemaal mijn eerste cruise. Maar gelukkig ging het op een paar kleine schoonheidsfoutjes in de organisatie allemaal goed;) Inmiddels heb ik 9 cruises gedaan op allemaal verschillende schepen van Holland America Line. (MS Rotterdam, MS Rijndam, MS Prinsendam, MS Eurodam en als klap op de vuurpijl ook nog op de Seabourn Quest).
Thuis bereid ik altijd mijn shows voor, ik mag namelijk helemaal doen wat ik ZELF wil!=) Een beetje dezelfde sfeer als mijn theatertour komt naar voren in mijn show op de schepen. Het is meestal de bedoeling dat ik 2 shows geef in de week dat ik op het schip zit. Het is natuurlijk altijd afwachten met welke mensen ik ga spelen, maar de band waarmee ik speel zijn allemaal proffesionals en zitten vaak al een langere tijd op het schip. Ze spelen o.a. met guest entertainers, die kunnen variëren van goochelaars tot dansers tot mind-readers, ook erg leuk om die mensen te ontmoeten. Maar hebben ook hun eigen shows bij het zwembad of in lounges. Maar naast de toffe band heb ik gelukkig ook altijd mijn harp aan boord. (vraag niet HOE die aan boord komt, dat is me toch altijd een gestress, maar THANKGOD is het altijd goedgekomen, hihi).
De guest entertainer heeft altijd een uurtje repetitietijd in het theater, wat zeker nodig is, want WAUW, eventjes genieten van de mooie podia! Op de Ms Eurodam was bijvoorbeeld het theater supergroot, maar op de Seabourn Quest heel schattig klein en intiem.

Het publiek op de schepen is ZO ontzettend leuk, vooral omdat ze overal vandaan komen. Van Zuid-Afrika tot Canada en van Zwitserland tot Mexico. Veel gasten kennen natuurlijk het fenomeen ‘The Voice’ dus het is altijd leuk om er over te babbelen met de gasten & natuurlijk even kaartjes uit te wisselen, want je weet maar nooit, carrière in Mexico … hmmmmm interesting;) Alle bijzondere gesprekken met mensen en de mooie dingen die ik tegenkom werken weer heel inspirerend. Zo zit ik niet de hele dag op mijn luie kont te luieren (dat doe ik HEUS af en toe ook wel;)) maar probeer ik ook veel te schrijven. Zo heb ik mijn liedje ‘The Suit’ geschreven terwijl ik aan boord was van mijn eerste cruise. Iedereen loopt op het schip namelijk de hele dag in pak rond & ik moet zeggen dat ik altijd nogal gecharmeerd ben van mannen in pak;) Altijd als ik dat liedje zing in mijn show hoor ik het publiek stiekem lachen, omdat ik weet dat er meer mensen in de zaal zitten die dat gevoel kennen! hahahaha

Naast dat ik ontzettend geniet om de shows te geven is het natuurlijk ook GEWELDIG om te reizen. WAUW WAUW WAUW wat heb ik een fantastische inspirerende zomer gehad.
Op naar de volgende ‘Iris Cruise’ avonturen!!!!!!=)

X Iris