Het zingen van covers.....

Het zingen van covers.

Vaak hoor ik in de media mensen die klagen over het zingen van covers. Het kriebelt mij dan altijd dat mensen daar zo over kunnen zeuren… vandaar dat maar begonnen ben met een blog hierover!

Toen ik ongeveer een jaartje of 4 was begon ik met het zingen van ‘bekende’ liedjes als ‘alle eendjes zwemmen in het water’ & ‘Zeg roodkapje waar ga je heen?’ – leuk toch , de -niets aan de hand- liedjes…. ?

Totdat ik ook ‘ècht’ wilde zingen....

Ik ben opgegroeid tussen de grote muziekcollectie van CD’s & LP’s van mijn vader, de collectie verschilde nogal in stijl, maar AC/DC / Slade / Free CD’s waren in grote getale aanwezig – niet echt mijn ding, alhoewel…. Het geheadbang met een grote bos krullen ging mij prima af trouwens;) Tussen de cd collectie van mijn vader zat dan ook nog wel iets wat ik wel erg leuk vond om mee te zingen. Anastacia, Celine Dion & Shania Twain….. ik was al helemaal fan op 8 jarige leeftijd. Met een dikke borstel voor de spiegel KEIHARD ‘MAN I FEEL LIKE A WOMAN” meezingen… dansje erbij hier en daar, helemaal leuk=)

ANYWAY.

Ik ben geïnspireerd geraakt door artiesten en dat maakt mij wie ik nu ben als artiest. Op latere leeftijd (15/16) ben ik natuurlijk nog serieuzer met muziek bezig gegaan en geïnspireerd geraakt door artiesten als Sara Bareilles, Maria Mena & Adele. Ik ben pas op mijn 17e begonnen met het schrijven van eigen songs (wat ik soms ook nog steeds lastig vind). Alles is TOCH al eens gezegd… maar inspiratie uit het schrijven komt bij mij vaak voort uit de kleinste dingen (kom maar kijken bij mijn volgende theatertour!;)) Uiteindelijk wil ik natúúlijk met mijn eigen muziek DE HELE WERELD veroveren, dat is 1 van mijn grote dromen.

Maar kijk naar een:
Whitney Houston – I will always love you (Dolly Parton)
Birdy – Skinny Love (Bon Iver)
Adele – Make you feel my love (Bob Dylan)
Jeff Buckley - Halleluja (Leonard Cohen)

Hebben het toch ook maar zo geflikt! ---- wat vele mensen niet eens weten ----

Ik vind het gewoon nog steeds ontzettend leuk om, naast mijn eigen nummers, nummers van anderen te zingen. Je maakt er ècht iets compleets eigens van voor mensen die het nummer al wel kennen + er zijn ook ZOVEEL mooie nummers gemaakt die nog nooit gehoord zijn door het 'grote' publiek.
Ik ben tenslotte ook gewoon gevormd door de muziek die ik altijd luister. Zo werd ik laatst benaderd voor het tv programma ‘De Nieuwe Wereld’, waar een tof podium voor artiesten in zit. De artiest voert 1 eigen song en jouw eigen versie van ‘Iedereen is van de wereld’ uit.
Hier mijn versie:

https://www.youtube.com/watch?v=T4OZTNejkLc

Zo worden er in dit programma versies van dit nummer van opera tot rock, en rap tot klassiek van gemaakt; dat is toch hèt toffe van muziek; het - JE - eigen maken?! Metellica, Shania Twain, OneDirection .. of toch om mijn pa blij te maken .. AC/DC op harp? Het KAN gewoon. En of het dan mooi is, dat mag je helemaal zelf oordelen;) Ik heb er in ieder geval zin in om, naast nieuwe eigen muziek, ook weer bijzondere covers te posten! Kom maar door met die suggesties en ik zal jullie verrassen!

-x- Liefs,
Iris 

ps. misschien kan een leuke hippe versie van 'alle eendjes zwemmen in het water' ook nog wel leuk zijn;)