Jaaroverzicht 2014!

De tijd van het jaar is weer aangebroken om een ‘jaaroverzicht’ te maken! Pffff en wat een jaar was dit zeg…….

In 2013 ben ik vertrokken bij platenlabel en management 8ballmusic, ik kon in 2014 met een schone lei en nieuwe manager Masja Schimscheimer weer de nieuwe avonturen aangaan. Lastig om de onwijs leuke dingen allemaal op te noemen in een goed lopend verhaal, vandaar dat ik een lijstje ‘hoogtepunten’ heb gemaakt;)

  • ‘Video’optreden met de winnaars van The Voice ALL OVER THE WORLD tijdens de Chinese nieuwjaarsshow op tv – voor 700 miljoen mensen.

  • De werkweek (clipopnames en optreden) op Malta. Ik werd gevraagd of ik wilde optreden op het prestigieuze Baroque Ball Festival in Teatru Manoel op Malta. Een ge-wel-dige tijd gehad daar op Malta en volgens mij een hele toffe videoclip gemaakt met een prachtig eindresultaat (al zeg ik het zelf;;)

  • Theatertour, 18 shows gedaan met mijn tofste bandje & strijkkwartet… wat had ik hier lang naar toegeleefd en wat is het toch ongelooflijk speciaal dat iedereen speciaal een kaartje voor jou show koopt. Letterlijk van het hoge noorden (Delfzijl) , tot het lage zuiden (Heinkenszand) gespeeld & DAT GA IK WEER DOEN IN JANUARI 2016!!!!!!!!

  • EP ‘It will come in time’ in eigen beheer uitgebracht. Omdat ik ben vertrokken bij mijn platenlabel, heb ik de EP in eigen beheer uitgebracht. Het was hard werken om het allemaal financieel voor elkaar te krijgen, maar gelukkig heb ik lieve hulp gekregen van mijn bandleden Susanne, Ilse, Hieke, Danna, Tjesse, Elmer  Michiel, Rogier (van Key Studio’s akkrum) en natuurlijk Reinout.

  • Het Wilhelmus bij het WK Allround in Thialf Heerenveen. Dit was allemaal uit spontaniteit ontstaan, ik zou alleen bij de opening van het WK Allround het Wilhelmus zingen, maar kreeg de vraag of – mocht er een Nederlander winnen – ik dit ook wilde doen voor de winnaars; en jaahoor! Extra hard Ireen Wüst en Koen Verweij aangemoedigd en ik mocht het Wilhelmus maarliefst 2 x zingen voor de wereldkampioenen Allround.

  • Ambassadeurschap ‘Fryske Vrijheid’, op de nationale herdenking een speciaal gemaakt lied gemaakt ‘Pass it on’, dit lied heb ik bij de herdenking in de Prinstentuin alleen puur met mijn harp gezongen, en 5 mei op het grote plein met band en al.

  • Alle cruises die ik heb gemaakt met Holland America Line als Guest Entertainer. Hier heb ik natuurlijk al een heel blog aan gewijd, maar dit was toch ook echt wel heel speciaal om te doen! Mijn eigen show, mijn eigen liedjes, het prachtige theater, de bijzondere mensen en de meest bijzondere plekken die ik heb gezien.

  • De Herdenkingsdienst van MH17, het is natuurlijk raar om dit als ‘hoogtepunt’ te noemen, maar mijn bijdrage kan niet uit dit lijstje ontbreken qua speciale dingen die ik heb mogen meemaken in 2014. Wat was dit bijzonder en heel heftig om te doen….. Ik ben blij dat ik wereldwijd zoveel mensen steun heb kunnen bieden met ‘I Still Cry’.

  • Het concert met de Jostiband, wauw wat een avond was dat zeg! Ik heb dit jaar met vele orkesten mogen spelen, maar nog nooit met zo’n enthousiast orkest als de Jostiband!

  • Mijn “Warm Winterfeelings’’ concerten in december. Dat was me toch ook een partijtje spannend om allemaal voor elkaar te krijgen, maar wat was dit ook bijzonder leuk om (helemaal alleen, zonder band) te doen! – IN 2015 KOMT ER EEN LANGERE REEKS 'WARM WINTER FEELINGS', MAAR OOK MIDSUMMERFEELINGS!!! -- 

Natuurlijk heb ik ook onwijs genoten van de optredens tijdens diners, openingen, jubileumconcerten, bruiloften, radioprogramma's, tv programma's, etc.

Ik weet zeker dat 2015 weer een bijzonder jaar gaat worden en ik wens jullie allemaal een heel gezond, gelukkig & vooral MUZIKAAL 2015!!!

X Iris