Jaaroverzicht 2016

Jaaroverzicht 2016. 

22 theatervoorstellingen ‘Irisistible’, 2 x Concertgebouw, openingsceremonie nieuwste Cruiseschip MS Koningsdam voor Koningin Maxima, voor het derde jaar op rij als guest entertainer een #IrisCruise seizoen, gastartiest ‘Kerst met de Kast’, mijn 1e songwritingcamp in Spanje, en aan het einde van het jaar nog, samen met Sofia Dragt, mijn eigen kersttourtje ‘Warm Winter Feelings’. 
Zomaar een greep uit 2016….

En dan heb ik nog niet eens alle huiskamerconcerten, gastoptredens met orkesten, liefdevolle bruiloften, en verrassingsoptredens genoemd! Van Maastricht tot Middelstum, Heerenveen tot Heerlen, mijn ASX heeft weer flink wat km’s gemaakt het afgelopen jaar.
Met als hoogtepunt toch wel mijn 22 voorstellingen ‘Irisistible door het hele land in de prachtige theaters. Het blijft geweldig dat mensen speciaal voor mij een kaartje kopen om een leuke avond te hebben en te genieten van mijn nieuwe songs, verhalen, nieuwe bandje & Teddy;)
Ik dacht dus ook dat ik na de theatertour in een zwart gat zou vallen, maar gelukkig begon meteen na #Irisistible mijn #IrisCruise seizoen alweer! Waarna ik elke zomer denk, leuker wordt het niet, zo was deze zomer toch ook weer extra speciaal omdat ik de ‘geboorte’ van het nieuwe schip van Holland America Line MS Koningsdam mocht meemaken. Samen met Lincoln Centre Orchestra en mijn harpje zat ik te spelen voor de Koningin en vele anderen… Daarna een fantastische zomer, ZONDER zeeziek te zijn dit keer(!!), meegemaakt op het MS Koningsdam. Zoveel lieve leuke mensen ontmoet, en dit keer naar de Noorkaap geweest, het wordt eigenlijk elk jaar leuker.

Het concertgebouw veranderde 13 augustus tot een Yoga zaal, samen met Jan & Yvon doen we vaker ‘Yoga in Concert’ maar deze keer was het magisch… 350 matjes op de vloer, 1 gitaar, 1 harp, 1 stem en yoga. In 1 woord; WAUW.

Het #WarmWinterFeelings tourtje was ook alweer voor het 3e jaar op rij, voor mij een succesje! Leuk om dit dit jaar, niet alleen met mijn harpjes, maar samen met Sofia Dragt te doen. Ook was ik te gast bij “Kerst met de Kast’’, leuk om met mannen te werken die al 25 jaar bezig zijn en nog steeds goed gevulde zalen trekken, terwijl ikzelf nog niet eens 25 jaar op deze wereld besta;)

Het songwriting camp in Spanje kwam voor mij op een perfect moment in mijn carrière. Ik heb afgelopen jaar alleen mijn single ‘Out of my League’ in eigen beheer uitgebracht. In eigen beheer is fijn, maar tegelijkertijd ook erg lastig. Wat ik leuk vond in Spanje was dat ik werkte met mensen die ik niet kende, toffe producers, leuke songwriters & mega veel geleerd in 1 week. Ik vind het best lastig om te kiezen welke volgende stap ik neem, maar 1 ding is zeker, in 2017 komt veel nieuwe muziek uit! Hoe en waar ik dat uit ga brengen, ga ik de komende weken uitzoeken…..

Zoals je misschien al leest, ben ik vrij positief over dit jaar!

Ik mag dan nog steeds geen hit hebben, wederzijds verliefd zijn, een mooi huisje voor mezelf hebben gevonden, maar ik ben blij met dat ik zoveel mag spelen op mooie locaties & dat maakt me heel dankbaar en gelukkig mens !!!

BEDANKT!!! Bedankt dat jullie mijn concerten (nog steeds) bezoeken, mij volgen en mij supporten op wat voor manier dan ook. Mijn 2016 was top, ik ga eigenlijk elk jaar weer wat stapjes vooruit! Ik ben blij.

Ik wens jullie allemaal een gezond, liefdevol & muzikaal 2017!
 

Liefs, X, Iris